Защо Ким Чен-ун заведе съпругата си във … фабрика за риба

Ким Чен-ун и съпругата му провериха фабрика за опаковане на риба, в която продуктите са в изобилие и са направени като западни стоки

Севернокорейският диктатор и съпругата му Ри Сол-Джу са показани широко усмихнати, докато обикаляха завода. Той е облечен с бяла риза, а жена му – певица, бе със стилен костюм.

Изображенията показват лидера на Северна Корея, разглеждащ огромни количества от буркани и бутилки.

Според държавната медия върховният лидер е казал, че 30 от продуктите са овкусени с пикантни или солени подправки, като сред тях са малки скариди, пясъчна змиорка, аншоа и черупчести мекотели.

Според доклад на ООН почти половината от севернокорейците гладуват поради недостиг на храна. Страната също беше засегната от големи икономически санкции.

По време на обиколката си в завода Ким „подчерта, че трябва да има високи изисквания към служителите да се придържат стриктно към хигиенните изисквания“.

Лидерът е останал доволен от видяното.

Държавната медия предаде, че купчините рибни продукти са го накарали да почувства гордост, макар да се е тревожел за производителността, тъй като това беше първата такава фабрика. Струвало си да живее с мисълта, че допринася за подобряването на народната храна дори и малко.

Диктаторът, който от месеци се опитва да промотира западен имидж, често прави такива посещения.

Миналия месец той задържа длъжностни лица по време на инспекции на фабрика, електроцентрала и ваканционен лагер, а анализаторите твърдят, че докладите показват желанието на Пхенян да се фокусира върху икономическото развитие.

- реклама -