Снимка: Pixabay

Защо есента е най-романтичният сезон за почивка?

Есента се счита за безспорно най-романтичният сезон, когато става дума за ваканция

Децата отново са в клас, степента на заетост в хотелите е нормализирана и не се налага да правим резервация няколко седмици по-рано. Очакванията ни не са високи, така че ако по време на почивката получим малко „екстра“ слънце, то бихме я нарекли блажена.

есента
Снимка: Pixabay

Опаковането на багажа е много по-интересно през есента, защото настъпва времето на забравените пуловери и палта. Джапанките са прибрани, на тяхно място идват ботите. Дори напитките са по-съблазнителни през есента. Червеното вино и уискито са много по-изискани от летните коктейли.

есента
Снимка: Pixabay

Много европейски градове „разцъфват“ през есенния сезон.

Неапол например е по-предпочитан през хладните месеци, отколкото през горещото лято. Достъпната и вкусна храна е в изобилие, било то пица за три евро, или огромна купа рагу. Да не пропускаме и безбройните енотеки, в които туристите може да се отбият за бутилка хубаво червено вино, докато разглеждат улиците на града.

есента
Снимка: Pixabay

В случай че вали, на разположение са достатъчно атракции като археологическия музей, обиколки в римските подземни тунели и др.

Като допълнителен бонус, екскурзиантите могат да посетят Помпей, избягвайки тълпите от хора през летния сезон.

есента
Снимка: Pixabay

В Глазгоу разликата между лято и есен е почти незабележима и въпреки това градът е устроен да подслонява и разведрява посетителите си от дъжда с напитки, храна и спектакли.

есента
Снимка: Pixabay

Финнистон в Уест Енд в момента е една от най-вълнуващите кулинарни дестинации в света, където великолепни ресторанти се конкурират едни други.

С настъпването на октомври, хладен бриз на-сетне се промъква из криволичещите улици на Севиля, съживявайки андалуската столица след горещите летни нощи.

есента
Снимка: Pixabay

С изскачащите зад всеки ъгъл барове и ресторанти, Севиля е наистина „спонтанно място“, но някои от тези заведения карат посетителите да остават повече от необходимото.

Прави впечатление, че офертите, които се предлагат на туристите през лятото, са много по-измамни и засукани. Затова планирайте екскурзия до некрополските гробници в Глазгоу, посетете подземията и пещерите в Неапол и пийте „Sangre de Cristo“ („Кръвта на Христос“) в рубинени чаши в един от баровете на Севиля, където е осеяно с восъчни свещи, а барманът е в свещенически одежди.

Повярвайте ми, да промените плановете си за пролетна екскурзия с ваканция през есенните месеци, не би провалило престоя ви. Романсът през есента не е мъртъв, просто е по-загадъчен.

- реклама -