ГЕРБ поиска изслушване на вътрешния министър за заловения у нас британец (Видео)

Заседание на НС.

С 25 мин. закъснение започна пленарният ден днес. 

В предварителния дневен ред днес са заложени допълнителното субсидиране на областните болници и промените в ТЕЛК, прокарани през Закона за хората с увреждания.

Въпреки че залата бе пълна с депутати, заседанието бе открито едва в 9,20 от председателя на НС Вежди Рашидов от ГЕРБ.

„Понеже имаше много промени в дневния ред, трябваше да изчакаме програмата“, обясни Рашидов.

Днешният работен ден на парламента започна с кворум от 211 депутати.

ГЕРБ настоява парламентът да изслуша министъра на вътрешните работи и шефа на ДАНС заради задържания  в никополското село Любеново британец Дейвид Бодил, издирван с червена бюлетина на Интерпол.

„Идва едно английско симпатично момче в България, за 30 дни успява да се устрои, успява да си купи оръжие и боеприпаси.

Това не става така, да дойдат тук и председателят на ДАНС и министърът на вътрешните работи“, заяви депутатът от ГЕРБ-СДС Маноил Манев.

„Когато един терорист, издирван с червена бюлетина, на него му помага депутат, за да се устрои, това се нарича вербовка на агент за влияние.

Защото, когато си с червена бюлетина, в която и администрация да влезеш, няма как да не светнеш“, заяви допълни той.

В декларация от ГЕРБ заявиха, че службите в България не работят.

„Държавата е обект на пробив на сигурността – грабежи, домови кражби, бум на битовата престъпност, разбити коли, убийства, катастрофи.

Случващото се по пътищата вече взима застрашителни размери“, заяви Георг Георгиев и допълни, че улиците са пълни с мигранти.

Пикът обаче било вчерашното задържане на издирвания от Интерпол. „В досег с този човек повече от месец, месец, в който се чудим къде са били българските служби и МВР, достъп е имал наш колега народен представител. Ние сме притеснени за здравето и живота на тази колега, която е била заблудена от миловидния му външен вид и в медиите го нарича „абсолютно нормален човек“, заяви Георгиев.

Бодил се издирва от Интерпол по искане на властите в Манчестър, Великобритания. Там е разследван за подготовката на терористични действия. В дома на мъжа във Великобритания са открити материали и суровини за изработването на самоделни бомби, както и незаконно притежавано оръжие и боеприпаси.

- реклама -