Засадиха 224 милиона дървета за ден, вижте къде (СНИМКИ)

Етиопците са засадили повече от 200 милиона дървета днес, което според властите е световен рекорд. Амбициозната инициатива на премиера Абий Ахмед има за цел да възстанови зеленината в страната, която според експерти бързо ерозира заради обезлесяването и климатичните промени.

Местната медия Fana Broadcasting Corporate съобщава, че повече от 224 милиона дървета са засадени днес, като е надмината първоначалната цел да се засадят 200 милиона дървета за един ден.

Етиопия е в средата на кампания за засаждане на 4 милиарда дървета между май и октомври.

По информация на земеделското министерство до момента са засадени 2.6 милиарда дървета в почти всички райони на страната. Според Farm Africa, организация, която е свързана с управлението на горите в Етиопия, по-малко от 4% от земята на страната е залесена, което е рязък спад от около 30% в края на XIX век.

Освен обикновените граждани на Етиопия, различни международни организации и бизнеси се опитват да подобрят рекорда на Индия от 66 милиона дървета през 2017 г.

От правителството на африканската държава съобщиха, че са разработили специален софтуер, който ще помогне за по-лесно преброяване на засадените дървета.

- реклама -