Заради войната в Украйна: Депутатите изслушват институциите, отговарящи за бежанците

Заради войната в Украйна: Депутатите изслушват институциите, отговарящи за бежанците. Парламентът да изслуша председателя на Държавна агенция за бежанците при Министерския съвет относно състоянието на

кризисните центрове и готовността

за предоставяне на експертна и преводаческа помощ, предвижда проектопрограмата на Народното събрание за тази седмица. Изслушването е поискано от Елисавета Белобрадова от „Демократична България“.

Депутатите се скараха за Правилника на НС: Министрите не отговарят на въпросите ни – Flashnews

В проекта на дневен ред, по предложение на ГЕРБ-СДС, е предвидено и изслушване на ръководителя на

Оперативно-координационната група

за евакуацията и настаняването на бежанците от Украйна Валери Рачев относно мерките на правителството, свързани с бежанската вълна.

Предвижда се преди това депутатите да гласуват ратификация на споразумение за дарение от България на Босна и Херцеговина на ваксина на Пфайзер/Бионтех срещу COVID-19, както и на второ четене законопроект за покритите облигации.

В проектопрограмата е включено и

обсъждане на Годишната работна програма на Народното събрание по въпросите на Европейския съюз – 2022 г.

Първа точка за четвъртък е първото четене на изменения в Закона за пощенските услуги. След това се предвижда парламентът да разгледа на второ четене промени в Закона за пазарите на финансови инструменти и на първо четене изменения в Закона за изпълнение на наказанията и задържането под стража.

В четвъртък е предвидено и изслушване

на управителя на Националната здравноосигурителна каса Петко Салчев относно реформите за отпускане, изплащане, ремонт и контрола за предоставянето на помощни средства и приспособления за нуждите на хората с увреждания.

Източник: Дарикнюз 

- реклама -