Заради ценовата криза: ГЕРБ-СДС поиска изслушване на Петков и Нинова (НС на живо)

Заради ценовата криза парламентарната група на ГЕРБ-СДС поиска изслушване на министър-председателя Кирил Петков и на ресорния вицепремиер Корнелия Нинова.

В началото на заседанието

председателят на ПГ ГЕРБ-СДС Десислава Атанасова поиска председателят на парламента Никола Минчев по силата на правомощията си да покани министър-председателя  Кирил Петков, за да обясни какви мерки предвижда правителството за справяне с ценовата криза.

В мотивите си за искането

Атанасова визира изказване на вицепремиера Корнелия Нинова, направено вчера по време на блиц контрол в ресорната комисия по икономическа политика за

въвеждане на форсмажор

на територията на цялата страна. Атанасова попита какви са плановете на правителството и заяви, че искат изслушване на ресорния вицепремиер Нинова и министър-председателя Кирил Петков.

Никола Минчев благодари

за предложението и заяви, че ще го обмисли внимателно.

Първа точка от програмата за работата на парламента днес

предвижда на първо четене

депутатите да разгледат промени в Закона за пощенските услуги и Закона за изпълнение на наказанията и задържането под стража.

На второ четене се очаква

да бъдат гледани промени в Закона за пазарите на финансови инструменти. В дневния ред е и изслушване на управителя на НЗОК Петко Салчев относно реформите за

отпускане, изплащане, ремонт

и контрол на предоставянето на помощни средства и приспособления за нуждите на хората с увреждания. Точката е четвърта в дневния ред за днес.

Внезапно отложиха днешното заседание на правителството

Заседанието на Министерския съвет, насрочено за днес, изненадващо беше отложено. За отмяната съобщиха от правителствената пресслужба, но без да посочват причини. Не се пояснява какви служебни ангажименти или лични причини евентуално са възпрепятствали министър-председателя.

Има пренареждане в програмата на премиера Кирил Петков, твърди „24 часа“, позовавайки се на свои източници. Според тях е възможно да има среща при президента Румен Радев заради искането на САЩ България да даде на Украйна противовъздушни ракети С-300.

- реклама -
error: Съдържанието е защитено