Заради свлачище: Влак дерайлира, няма пострадали хора

Влакова мотриса дерайлира в района на момчилградското село Подкова. Причината е паднала на релсите скална маса. Екипи на пожарната вече разчистват линията.

Няма пострадали хора, съобщи областният управител на Кърджали Даниел Делчев, цитиран от БНР. Той определи като тежка ситуацията в района след обилните дъждове. От тази сутрин шест населени места са без ток заради повреди по електропреносната мрежа.

През цялата изминала нощ е имало проблеми с електроснабдяването. Областният управител Даниел Делчев заяви: „Проблеми с електрозахранването има и в Черноочене, Паничково, Комунига и в Железник.

Проблемите се дължат най-вече на силния вятър и на тежкия мокър сняг. В района на Ардино на места снегът е 30 см. Има много паднали дървета, които явно са оказали влияние на далекопроводите“.

И днес без вода са четири села, след като придошлата река Върбица наводни помпена станция.

„Надяваме се, че днес подсушаването на помпените агрегати и ремонта на електрическото табло ще бъдат завършени, за да може да бъде възстановено водоподаването в тези райони“, уточни Делчев.

Кметовете могат да разчитат на помощ от държавата, увери областният управител: „Надявам се днес до края на деня да бъдат обходени всички проблемни места, да бъдат подготвени тези доклади, за да можем максимално бързо да ги внесем в междуведомствената комисия.

Имам уверението на министър Рашков, който е неин председател, и на гл. комисар Николов, че максимално бързо ще бъдат разгледани тези докладни записки, за да може да получат съответните общини финансова помощ“.

Заради снеговалеж по високите места са въведени ограничения за движение по част от пътната мрежа.

- реклама -