Заради смърт: Оставиха Хюсеин Хюсменов зад решетките

След продължило повече от два часа заседание на 1 декември състав на бургаския апелативен съд потвърди мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо обвинения в умишлено убийство  Хюсеин Хюсменов от Сливен, пише „Монитор“.

Адвокати

Двама адвокати пробваха да изкарат от килията клиента си с мотива, че смъртта на 19-годишния Петър Десиславов на 21 ноември в центъра на село Крушаре е станало случайно и че Хюсменов е действал в условията на самоотбрана и под влияние на афект. Съдът остана непреклонен и реши, че 26-годишният мъж при по-лека мярка може да се укрие или да извърши друго престъпление. Обвинението срещу него, ако бъде доказано се наказва със затвор от 10 до 20 години, възможно е и доживот.

Трагедия

Трагедията в Крушаре, където Петър Десиславов загина, а татко му Десислав беше ранен стана заради просташка закачка в сливенската дискотека „Делийт“ през нощта преди балотажа. В заведението Хюсменов си позволил да лепне шамар по дупетото на 17-годишната Ванеса Вълкова, приятелка на младежа. Възмутеното момиче върнало шамара с два плесника по лицето на видимо пияния „ухажор“, който скоро след това се прибрал с компанията си.

Среща

На следващата заран вбесеният от случилото се Петър поискал среща с него, за да си изяснят отношенията, тя трябвало да се състои в Града на 100-те войводи, но в крайна сметка била пренасочена за Крушаре. Там бащата и синът отишли с лекия си автомобил „Опел Астра“, а Хюсменов с Мерцедеса си. На центъра на Крушаре на Десислав бил нанесен побой , след което автомобилът му бил подгонен от Хюсменов и ударен. При преобръщането на място загива 19-годишният първокурсник в УНСС, а таткото е ранен. В хода на досъдебното производство е установено, че задържаният е имал бухалка и газов пистолет.

Близки

В края на миналата седмица, след погребението на Петър Десиславов над 200 негови близки, приятели и съученици се събраха на импровизирано мълчаливо бдение в центъра на Сливен и поискаха за Хюсменов доживотна присъда. Според тях в побоя са участвали поне още двама души, единият от които е по-големият брат на 26-годишния безработен и наскоро завърнал се от гурбет в Англия Хюсеин. На този етап обаче други задържани няма.

- реклама -