електронни винетки постове Борисов АПИ служители

Заради проблемите с електронните винетки – до 15 януари няма да глобяват

Спира се процесът на конвертиране на винетките от хартиени в електронни.

Това съобщи Олег Асенов от Агенция “Пътна инфраструктура” преди минути на брифинг относно системата за купуване на електронна винетка.

При 33% от винетките, които граждани са опитали да конвертират са отчетени измами, 48 месечни винетки пък били конвертирани за един регистрационен номер.

“168 винетки конвертирани за един регистрационен номер. Няма да има проблем с движението на пътя. Хартиените да остават на стъклото”, каза Асенов.

електронни винетки

От 15 януари най-вероятно ще започне глобяването за електронните винетки.

„В момента се прави информационна кампания хората да свикнат с електронните винетки. Има инсталирани 150 терминала в бензиностанциите, а от 7 януари ще могат да се купуват на гише в големите обекти и бензиностанции“, заяви Антонов и призова шофьорите да бъдат търпеливи.

„За чужденците вариантите са абсолютно същите – сега чрез електронно приложение, а от 7 януари и на гише“, обясни той.

Попитан дали ще има създаден кол център за проблеми с винетките, Антонов обясни, че в момента се структурира такъв. „Всички, които са купили две винетки, ще могат със заявление към АПИ да го докажат и парите им ще бъдат върнати.“

„Само на ГКПП „Капитан Андреево“ има поставени апарати за самотаксуване, а днес – на ГКПП „Дунав мост“. До края на месеца ще има на всички гранични пунктове. Повечето хора имат валидни винетки до края на януари, а с чужденците сме провели информационна кампания, с която да ги информираме как да купуват винетки. Към момента все още няма отчетени глоби“, заяви Антонов.

–––––––––––

Отговорни ЗАЕДНО!
#ОстаниВкъщи – спаси животи!
FlashNews.bg

Всичко за коронавируса тук

- реклама -