Заради нови обвинения в изнасилване, отложиха делото срещу холивудския магнат Харви Уайнстийн

Две нови обвинения в изнасилване и сексуално посегателство отложиха делото срещу холивудския магнат Харви Уайнстийн.

Прокуратурата в Ню Йорк внесе обвиненията на две жени, едната от които твърди, че е била изнасилена от влиятелния продуцент през 2013 г., а другата казва, че Уайнстийн насила я е накарал да прави орален секс през 2006 г.

Съдът реши, че делото трябва да се отложи за 6 януари, за да може защитата на Уайнстийн да се подготви за новите обвинения. Началото на процеса беше насрочено за следващата седмица, на 6 септември.

По време на 15-минутното изслушване в съдебна зала в Ню Йорк Харви Уайнстийн каза, че е невинен.

Доскоро съоснователят на голямото холивудско студио Мирамакс беше един от най-влиятелните продуценти в индустрията. Повече от 80 жени го обвиняват в изнасилване или сексуално посегателство, като сред тях са световноизвестни звезди като Анджелина Джоли и Ашли Джъд.

Обвиненията срещу магната бяха в основата на придобилото световна известност и мащаб движение за правата на жените #MeToo.

Уайнстийн отхвърля обвиненията и твърди, че е правил секс с актрисите по взаимно съгласие.

Адвокатите на продуцента искат делото да бъде преместено от Ню Йорк, като твърдят, че шумното отразяване в таблоидите в града не дава на техния клиент възможността да очаква справедлив процес. Експерти смятат, че делото няма да бъде преместено от Ню Йорк, както и че големия брой на обвинителките на Уайнстийн ще натежи за осъдителна присъда срещу него, както стана с популярния комик и актьор Бил Козби.

- реклама -