Заради напрежението на протеста: Вигенин разпореди администрацията да се евакуира

Зам.-председателят на парламента Кристиан Вигенин е издал заповед цялата администрация на парламента да напусне сградата, научи Fashnews.

Това се е случило, заради ескалацията на протеста пред сградата на НС, организиран от ‘Възраждане“.

В момента в сградата освен Вигенин от БСП са Ивайло Мирчев, Антоанета Цонева от ДБ. 15 души от протестиращите пък чакат на задния вход, за да бъдат допуснати за разговори. Те са категорични, че няма да се откажат от протестните действия докато сертификатите и мерките срещу коронавируса не отпаднат.

Протестиращите заявиха, че ако до 15:00 часа не бъдат приети ще подновят протестните действия. Депутати от „Възраждане“ излязоха и обясниха, че от ръководството на парламента нямат желание да провеждат разговори, което означава, че протестиращите ще опитат нов щурм.

Недоволните на площада призоваха за гражданско неподчинение. „Да влезем вътре и от трибуната на Народното събрание да ги попитаме кога ще подадат оставка“, допълниха протестиращите.

Беше издадена заповед мъжете да минат напред, жените да се приберат в задните редици, а вместо през централния вход да опитат да влязат през страничните входове. Зад централните врати на парламента от НСО пък са наредили маси.

Протестиращите призоваха Румен Радев отново да слезе сред народа с вдигнат юмрук и да ги подкрепи.

- реклама -