Заради маратон движението на МПС ще е ограничено в части от София

Софийският маратон Run for Europe ще се проведе от 20.00 до 23.00 часа утре, 28 август, поради което голяма част от движението в части на столицата ще бъде ограничено.

Маратонът ще премине по маршрут: от пл. „Народно събрание“ по бул. „Цар Освободител“, надясно по бул. „Васил Левски“, наляво по ул. „Ген Гурко“, бул. „Евлоги и Христо Георгиеви“, бул. „Драган Цанков“. Движението на пътни превозни средства ще се спира поетапно по време на преминаването на участниците в маратона от 3 до 5 минути. Маратонът продължава по булевардите „Климент Охридски“, „Проф. Марко Семов“, „Андрей Сахаров“, „Андрей Ляпчев“, „Климент Охридски“, „Г. М. Димитров“, „Никола Габровски“, „Симеоновско шосе“, „Пейо К. Яворов“, „Драган Цанков“, ул. „Никола Мирчев“, ул. „Константин Щъркелов“, ул. „Незабравка“, откъдето маратонът в Борисовата градина. Финалът ще е на Маратонския вход на Националния стадион „Васил Левски“.

Забранява се влизането на пътни превозни средства от 19.00 ч. до 20.00 ч. на утре по бул. „Цар Освободител“ между ул. „Г. С. Раковски“ и бул. „Васил Левски“; ул. „Цар Шишман“ между ул. „Аксаков“ и бул. „Цар Освободител“; ул. „6-ти септември“ между ул. „Аксаков“ и бул. „Цар Освободител“; ул. „15-ти ноември“ между ул. „Оборище“ и бул. „Цар Освободител“;

На сайта на Центъра за градска мобилност може да бъде намерена още информация за промяната в движението на градския транспорт, забранените за движение улици и булеварди, както и откриването на временни спирки за периода на маратона.

- реклама -