61 223 седмокласници се явяват на Националното външно оценяване

Понеделник и сряда – 17 и 19 юни, ще бъдат неучебни дни за всички училища заради провеждането на матурите за седмокласниците, съобщиха от МОН. 61 223 са учениците, които се очаква да се явят на Националното външно оценяване. На 17 юни ще се проведе изпитът по български език, на 19 по математика, а на 21 юни ще бъде изпитът по чужд език, който се заявява по желание.

Всеки изпитен комплект ще има свой уникален баркод, а учениците трябва да пишат с черен химикал. За разлика от предни години изпитните комплекти ще бъдат получени в училищата.

Теглят темата по БЕЛ за изпита след 7 клас

В понеделник в Министерството на образованието и науката журналист ще изтегли изпитния вариант по български език и литература за изпита от националното външно оценяване след VII клас.

Изпитът за седмокласниците започва в 9.00 часа и ще трае 150 минути. Учениците трябва да заемат местата си най-късно до 8.45 ч., като трябва да носят документ за самоличност – лична ученическа карта или бележник и задължително служебната бележка с входящия номер. Тъй като тази година за първи път писмените работи на седмокласниците ще бъдат оценявани електронно, то те трябва да пишат с черен химикал.

- реклама -