убийството нападение влак София-Бургас мъж

Заради кучешки лай: Мъж намушка съседа си

Междусъседските войни, които вече взимат жертви. Мъж в Поморие наръгва съседа си, защото го дразни лаят на домашния му любимец.

Поморие, централна улица, място където всяко лято гъмжи от туристи. Тук са и домовете на Михаил и Велиян. Дели ги обща стена. И не само. Отношенията между семействата са обтегнати, но ескалират преди половин година, когато Вилиян наръгва Михаил. Причината – кучето му лаело на терасата. Случката се разиграва на улицата след словесен скандал.

„Тогава мъжът ми излезе отвън от обекта да разговарят с него. В този момент излязох и аз. И се започна едно ръгане с ножа. Аз едва, когато видях кръвта по цялото тяло на мъжа ми – осъзнах, че този човек държи нож в ръцете си“, разказва Таня Костова.

Случката се разиграва за секунди пред очите на туристи, минувачи и съседи. В опит да застане между двамата – намушкана в корема е и Таня, предаде NOVA.

Велиян е арестуван за 24 часа и освободен, а Михаил прекарва месец в болницата в борба за живота си. Половин година по-късно процесът срещу Велиян не е започнал, защото разследването не е приключило. „През месец януари делото е получено по компетентност от Районна прокуратура Бургас, с оглед престъпление по член 115, а именно опит за убийство. Прието е по компетентност като незабавно са назначени допълнителни действия по разследването, тъй като случаят се отличава със сложност във връзка с установяването на нараняванията по лицето. Пострадалият е получил множество такива, но не е изяснено дали те сами по себе си могат да доведат до смъртен случай, което е от значение за делото“, твърди прокурор Христо Колев, говорител Окръжна прокуратура.

И докато се изяснява можело ли е или не Михаил да умре, мъжът и семейството му живеят в страх. Неспокойни са и съседите на Михаил. Те си спомнят, че през 2006-а година Велиян влязъл във физическа саморазправа и с друг комшия.Велиян отказва коментар по случая.

- реклама -