A shady character scalping a pair of concert tickets, yelling while holding a cardboard sign and wearing a red baseball hat. The concert tickets have a QR Code on them.

Заради кризата: Билетът за концерт – на лизинг

Заради кризата: Бителът за концерт – на лизинг. Билети за концерти на разсрочено плащане тръгнаха в продажба в България. Това се случва за първи път в страната, а ходът е породен от финансовата криза и все по-рядката възможност хората да си позволят да отделят средства за подобни мероприятия.

Билетите на лизинг се предлагат

в една от най-големите платформи за продажба, а заемът пък идва от една от водещите небанкови институции. Услугата примамва с равни месенични вноски, без оскъпяване, скрити такси и с 0% лихва

Как става това? След като меломанът

избере любимо събитие, но не може да заплати веднага, той трябва да избере опция „разсрочено разплащане“. След това има възможност да избере удобен начин за разсрочване – може да заплати 25% от сумата веднага и 75% в следващите 30 дни, или да плати 25% и след това останалите 75% в рамките на три месеца.

След онлайн одобрение, билетът  ще

бъде изпратен на електронната поща. Към момента пропуски на лизинг могат да се закупят само за събитията, организирани от „Фест Тийм“, в това число „Hills of Rock“ и Армин ван Бюрен в Пловдив, „Arte Feastival“ във Велинград. Очаква се билетите на лизинг да се превърнат в услуга, която ще предлагат всички фирми,

занимаващи се с продажба на ценните хартийки.

Подобна практика е изпробвана в страната през 2013 г. Тогава една от банките предлагаше билети на изплащане за концерта на  Jamiroquai. След събитието обаче услугата не продължи да съществува.

- реклама -