италианци, тенори, хотел, резервации, коронавирус
Снимка: https://www.tgmusic.it

Заради коронавирус: Хотел в Благоевград отказа на резервация на италиански тенори

Хотел в Благоевград отказва резервация на италиански граждани, които са тенори и имат турнета в над 20 града.

Отменени са резервациите им заради опасност от коронавирус, казаха от един от хотелите, предаде бТВ.

Макар че първите два случая на заразени с коронавирус в Италия са от 22 февруари, а певците са в България от 9 февруари, управата на хотела била категорична в отказа си да приеме майсторите на белкантото.

Младите италиански певци, които са на турне в България с оркестъра на „Симфониета“ – Враца, неочаквано разбрали, че не могат да преспят в Благоевград вечерта след концерта им.

Тенорите Федерико Серра, Федерико Паризи, Алесандро Дакриса и Джовани Мария Палмия са в България от началото на месец февруари.

„Отказахме резервацията, защото има вирус… коронавирусът, както всички са запознати, така и ние тук. Отказахме, за да предпазим нашите гости, нашите служители, защото ние имаме доста голям екип. Техните семейства и държим на тяхното здраве. Това коства абсолютно много. При самото настаняване веднага гостите всичките питат: „Имате ли италианци, имате ли китайци в хотела настанени?“. Ние уведомяваме всички, че нямаме настанени, да са спокойни – всичко е наред. Не се притесняваме от това нещо. Напротив – трябва много колеги да вземат мерки за това нещо. Това нещо не трябва да се пренебрегва по никакъв начин.

Абсолютно трябва да са нащрек да имат максимално допир с агенции, с гости, от къде са и да научават точна и правилна информация, за да максимално да нямат достъп до хотелите, малките къщи, вили, защото това коства семейства, здраве и абсолютно всичко“, заяви Моника Югова – управител на хотела.

Без значение, изглежда, е останал и фактът, че само един от четиримата е от Северна Италия, при това не от Милано.

Така за концерта на 13 март в Благоевград певците остават без място за преспиване.

Това обаче няма да откаже организаторите да продължат турнето си, като предстоят концерти в Самоков, Монтана, Видин, Перник, Кюстендил, Стара Загора, Сливен, Пловдив, Смолян, Хасково.

Колеги на тенорите заявиха, че това е лоша реклама за България и че паниката е по-опасна от самия вирус.

- реклама -