Ангелкова хотел Чифлика туристически инспекторат

Заради хотел на ужасите в Чифлика: Ангелкова иска създаването на Туристически инспекторат – Видео

С изменение в Закона за туризма предлагаме създаването на Туристически инспекторат, за да може Министерството на туризма да не чака друг орган да го сигнализира с очевидни неща.

Това заяви министърът на туризма Николина Ангелкова.

При нас постъпи сигнал за хотел на ужасите буквално, с изключителни неприемливи и неподходящи условия за настаняване в Чифлика, съобщи Ангелкова. След спешна проверка на министерството преди два дни се установило, че този обект изобщо не трябва да функционира. След това били получени и сигнали от родители, които са записали децата си за зелено училище там.

„Това е абсолютно недопустимо, хотелът не отговаря на изискванията за нормално пребиваване, нито пък за зелено училище на деца. От днес затваряме първия етаж на хотела в следствие на инспекцията на РЗИ. Човекът, който се оплака при нас със снимки, е бил настанен в мазе, вместо в стая. Затваря се този етаж, който въобще не трябва да функционира. За мен е абсурдно да функционират и останалите етажи“, изтъкна Ангелкова.

С писмо до КЗП е стартирано и инициирането на процедура за отнемане на категоризацията на хотела изцяло.

От друга страна Ангелкова съобщи, че с изменение в Закона за туризма се предлага създаването на Туристически инспекторат, за да може Министерството на туризма да не чака друг орган да го сигнализира с очевидни неща.

„Да можем да реагираме незабавно и да не се случва това, на което сме свидетели в момента. С промените в Закона за туризма, които предстоят няма да се допуска функционирането на обекти като този в село Чифлика“, посочи министърът.

- реклама -