Заради дефицит на кадри: Искат осъден за убийство анестезиолог да работи почасово в болницата в Дупница

Заради дефицит на кадри: Искат осъден за убийство анестезиолог да работи почасово в болницата в Дупница. Д-р Николай Карастоянов излежава 4-годишна присъда за убийството

на Николай Радев – Отвертката.

Заради дефицит на кадри управителят на болницата в Дупница иска от държавата да позволи на д-р Николай Карастоянов, който в момента излежава 4-годишна присъда за убийството на Николай Радев – Отвертката, да се върне на работа като анестезиолог, предаде БНТ.

Искането е прецедент към директора

на затвора в Бобов дол. Все още се изясняват изискванията, които трябва да покрие лечебното заведение, за да се върне на работа д-р Карастоянов.

Преди повече от 10 години д-р Николай Карастоянов заедно с брат си и баща си влизат в спор с приятеля на дъщеря му Николай Радев – Отвертката.

При свадата Отвертката е намушкан

с нож и по-късно умира. За убийството са осъдени тримата Карастоянови. Преди месец доктор Карастоянов получи ефективна присъда.

„Кадровият проблем, специално за лекари и медицински сестри, за цялата страна е много голям. Д-р Карастоянов

е много уважаван и ценен от нас

специалист и то анестезиолог, който де факто е изключително необходим за нормалното функциониране на хирургията и въобще на общинската болница“, коментира д-р Стефан Николов, управител на болницата в Дупница.

За да се случи това обаче лечебното

заведение трябва да сключи договор със затвора, в който са задължени да наемат поне двама въдворени, както и да

им се плаща възнаграждение.

Ако д-р Карастоянов бъде върнат на работа, той ще може да съкрати присъдата си, тъй като един изработен ден се счита за два излежани.

- реклама -