Навални Навални, отравяне, Русия, Новичок

Запорираха сметките и конфискуваха апартамента на Навални

Съдебни изпълнители в Русия са конфискували апартамента на Алексей Навални, съобщи неговият прессекретар Кира Ярмиш в Туитър, цитиран от ТАСС.

„Съдебни изпълнители конфискуваха апартамента на Алексей Навални. Това се дължи на иска на компанията „Московски школник“, собственост на готвача на Путин Евгений Пригожин. На 27 август, тоест седмица след като Навални беше отровен, съдебните изпълнители наложиха запор на използването на неговия апартамент в Мариино“, съобщи Ярмиш.

Сега Навални не може да продава, дарява или ипотекира апартамента. Според Ярмиш, едновременно с това са блокирани и сметките на Навални. Като част от съдебния иск на „Московски школник“ по-рано бяха запорирани и сметките на ръководителя на You-Tube канала на Навални Любов Собол и сметките на Фонда за борба с корупцията, в резултат на което ФБК беше принуден да смени юридическото си лице.

„Общо съдът постанови, че Навални, Собол и ФБК трябва да възстановят около 88 милиона рубли – това е сумата, която той е изчислил като пропуснати печалби на „Московски школник“ поради прекратяване на договора за доставка на храни“, каза Ярмиш.

През 2018 г. Собол публикува разследване за избухване на дизентерия в училища и детски градини в Московска област и Москва, свързано с некачествена храна, доставяна от компаниите на Пригожин.

- реклама -