Заподозряха Илон Мъск в създаването на биткойна

Бивш сътрудник в SpaceX подозира, че Илон Мъск е един от създателите на най-популярната криптовалута. Сахил Гупта, студент по информатика в Йейлския университет и стажант в авиокосмическата компания на предприемача, смята, че именно той е митичният Сатоши Накамото, комуто се приписва авторството на биткойна.

Гупта привежда само косвени улики в защита на теорията си.

Според него създателят на криптовалутата владее до съвършенство C ++, езика, на който е написан софтуерът на SpaceX. Документацията по проекта Hyperloop също позволява да се направи заключение, че Мъск е на „ти“ с криптографията и икономиката.

Преди да се захване с електромобили и космически полети, Мъск извърши революция с платежната система Paypal, която продаде на eBay през 2002-ра. Актуалното състояние на Сатоши Накамото се изчислява на $8 млрд. Шефът на Tesla и SpaceX, от своя страна, притежава $19.7 млрд.

Самият Мъск твърди, че не притежава биткойни и всячески се опитва да избягва темата. Любопитен туит от 2014 г. обаче показва, че тя не му е съвсем чужда. В него Мъск дори се шегува, че личността на Сатоши Накамото вече е разкрита.

- реклама -