ремонт, Шишман, Тодор Каблешков,

Започват ремонти в София, на ул. „Шишман“ няма да има топла вода до октомври

От днес започва цялостната реконструкция на столичната улица „Цар Иван Шишман“ – от улица „Ген. Паренсов“ до площад „Народно събрание“.

По време на строителните дейности улицата ще бъде затворена за автомобилно движение, а тротоарите ще останат проходими. Поетапно ще бъдат затваряни и отваряни кръстовищата на ул. „Цар Шишман“, като информацията за това ще бъде оповестявана седмица по-рано.

Снимка: БГНЕС

Цялостното обновяване на ул. „Цар Иван Шишман“ ще продължи в рамките на една календарна година.

В понеделник започва изграждането на нова инженерна инфраструктура. Екипи на „Софийска вода“ АД ще подменят ВиК мрежата, която е изграждана през 1901 г. „Топлофикация – София“ АД ще изградят нов магистрален топлопровод. Канализацията се намира на 4.5 метра под пътното платно, следва водопроводът, а топлопроводът е разположен над тях на дълбочина от 1.5 метър, което налага екипите на двете дружества да работят последователно и в добра координация.

Снимка: БГНЕС

По време на реконструкцията – от 10 май до 10 октомври, ще бъде спирано поетапно топлоподаването към абонатите в района.

Предвижда се от месец септември да започне цялостното обновяване на пътната настилка, тротоарите и осветлението, а водата от водосточните тръби ще бъде заустена в канализацията.

От 13 май ще заработи и контактен център за информация и подаване на сигнали. Той ще се намира пред 133 СОУ и ще работи всеки четвъртък между 11 и 12 часа

От днес започва и вторият етап от реконструкцията на столичния булевард „Тодор Каблешков“

Ще се изгражда северното платно на  булеварда между бул. „България“ и ул. „Костенски водопад“. Строителните дейности включват изграждане на топлофикационен колектор в зоната на кръстовището с ул. „Костенски водопад“, преасфалтиране, полагане на нови бордюри и изграждане на велоалея.

Ремонтът ще отнеме около 30 – 40 дни.

Кръстовището с ул. „Костенски водопад“ остава отворено за движение. Движението е организирано от тази сутрин двупосочно в новоизграденото южно платно. След приключването на този участък ще започне работа в следващия към ул. „Луи Айер“.

На 12 май, започва работата по ул. „Николай Коперник“ в квартал „Слатина“ между булевард „Шипченски проход“ и ул. „Гео Милев“.

Там ще се подмени цялата подземна и надземна инфраструктура, ще се изградят нови тротоари и ново пътното платно.

 

- реклама -