Банско съвместни патрули

Започва работата на съвместните полицейски патрули в Банско

Започва работата на съвместните полицейски патрули в Банско.

В зимния курорт пристигнаха командированите гръцки и румънски полицаи, които заедно с българските си колеги ще работят в смесени екипи през зимния туристически сезон.

Старши директорът на ОДМВР – Благоевград ст. комисар Николай Хаджиев и кметът на Банско Георги Икономов посрещнаха командированите гръцки и румънски полицаи, които заедно с българските си колеги ще работят в смесени екипи през зимния туристически сезон в града. Гръцките полицейски служители бяха придружени от Христос Кириазакис – полицейски аташе в България, а румънските полицаи – от главен комисар Флорин Йонуц Марин от дирекция „Охранителна полиция“.

За поредна година утвърдената вече практика за съвместно патрулиране ще бъде в полза на чуждестранните туристи в Банско.

Присъствието на гръцките и румънските полицейски служители ще допринесе за спокойствието на туристите от двете държави. Нашата цел е гостите да се чувстват защитени и спокойни на територията на курорта, заяви  директорът на ОДМВР-Благоевград ст.комисар Николай Хаджиев.

Той допълни, че от ОДМВР-Благоевград ще бъдат командироват 37 полицейски служители, които ще подпомагат опазването на обществения ред в зимния курорт до края на сезона. Ще са бъдат изградени три временни КПП с постоянно полицейско присъствие. Допълнителни сили ще има в града, на началната лифт станция, на Бъндеришка поляна и в местността Шилигарника, а във връзка с провеждането на Световната купа по ски ще има бъде осигурено присъствието и на служители на ЗЖУ-София.

Старши комисар Николай Хаджиев призова гражданите и гостите на Банско своевременно да уведомяват органите на реда за всяко нарушение на обществения ред за да се предприемат необходимите мерки и да се реагира своевременно.

- реклама -