Започва приема на предложения за удостояване с Награда „Пловдив“

На тържествена церемония в навечерието на 24 май – Денят на българската просвета и култура и на славянската писменост, Кметът на Пловдив инж. Иван Тотев ще удостои с традиционната Награда „Пловдив“ творци и колективи за ярки постижения в културния живот на града, реализирани през предходната 2017година.

С Наградите „Пловдив“ се удостояват творци, творчески колективи, културни, образователни и други институции за конкретно произведение, събитие или факт с реален принос за развитие на културния живот на Пловдив.

Според утвърдения Статут на Награда „Пловдив“, специалистите в отделните комисии ще отличат един творец или колектив от номинираните във всеки от следните  раздели:

–        Художествена литература;

–        Художествен превод;

–        Журналистика;

–        Архитектура;

–        Музика;

–        Театър;

–        Изобразително изкуство;

–        Аудио визуални изкуства, фотография  и операторско майсторство;

–        Културно наследство и съхраняване на паметта;

–        Произведение на изкуството, предназначено за деца.

Предложенията за удостояване с Награда „Пловдив“ могат да бъдат внесени от името на културни институти, образователни институции, неправителствени организации, медии, издателски къщи, културни оператори, други юридически или физически лица.

Предложенията се изготвят по образец и се подават в деловодството на Община Пловдив (пл.“Ст. Стамболов“№1) с кореспондент „Дирекция „Култура и културно наследство“, в срок до 17.00 часа на 16 април 2018 г., понеделник.

Образецът на предложението за удостояване с Награда „Пловдив“, заедно със Статута можете да получите от дирекция „Култура и културно наследство“  на адрес: Пловдив, Дом на културата „Борис Христов“, ул. „Гладстон“ № 15, ет. 4 или да изтеглите от официалната страница на Община Пловдив: www.plovdiv.bg.

Нека да отдадем заслужено внимание и изразим нашата признателност към таланта и постиженията на творците и реализираните културни събития в Пловдив – градът, избран да бъде Европейска столица на културата през 2019 година.

- реклама -