Започва нова акция на пътя, за какво ще следят униформените

Започва нова акция на пътя, за какво ще следят униформените? От 1 септември започва нова акция на пътя, ръководена от МВР съвместно с АПИ и Изпълнителна агенция „Автомобилна администрация“, това съобщиха на брифинг от МВР.

Акцията е насочена предимно към

товарните автомобили. По метода на широкообхватния контрол ще бъдат спирани товарни автомобили и ще бъдат проверявани от трите институции. Ще бъдат проверявани дали имат редовни документи, техническа изправност на превозните средства, както и дали са претоварени автомобилите и дали е правилно разпределен товарът.

От началото на годината има над 19 000

нарушения, предизвикани от водачи на товарни автомобили.

През последните месеци има усложнена пътно-транспортна обстановка, има голям брой произшествия затова всички институции сме се обединили, че контролът е един от методите, по който могат да бъдат ограничени тези произшествия. Това каза Бойко Рановски, шеф на Изпълнителна агенция „Автомобилна администрация“.

Около 10% от произшествията годишно

са причинени от водачи на товарни автомобили и автобуси. Броят на жертвите е около 12-13% вследствие на тези произшествия, обясни още той. Рановски каза още, че ДАИ са опреквани, че работят само в светлата част на денонощието. Той изрази надежда, че ще може скоро това да се промени.

Още по темата:

- реклама -