ремонт, Тодор Каблешков, Луи Айер

Започва изграждането на бул. „Тодор Каблешков“ на кръстовището с „Луи Айер“

Продължава изграждането на бул. „Тодор Каблешков“ – ключов нов булевард, част от третия градски ринг заедно с ул. „Филип Кутев“.

Това съобщават от Столичната община.
От утре започва изграждането на кръстовището с ул. „Луи Айер“, като се възстановява движението по северното платно между „Костенски водопад“ и бул. „България“.
Заради затварянето на кръстовището, линиите на градския транспорт ще се движат до обръщалото преди „Луи Айер“, а заместващ бус ще осигурява връзката на гражданите от южната част на района.

Алтернативните маршрути за времето на строителството са ул. „Делян Белишки“, ул. „Костенски водопад“ и ул. „Шарл Шампо“.

 С изграждането на бул. „Тодор Каблешков“ и ул. „Филип Кутев“ ще се свържат бул. „България“ и „Симеоновсо шосе“, което чувствително ще разтовари трафика в тази част на София. Работи се усилено и за финализиране на отчуждителните процедури за участъците между ул. „Луи Айер“ и бул. „Черни връх“ и продължението на ул. „Филип Кутев“ към „Симеоновско шосе“.
В началото на юли най-късно ще започне още един от големите обекти за тази година – основен ремонт на бул. „Първа българска армия“.

 

- реклама -