Започнаха преговрите на БСП и ДБ (Видео)

Започнаха преговрите на БСП и ДБ.


Първата политическа сила трябва да излъчи премиер. В общи линии можем да кажем, че имаме съгласие по политики.

Другата седмица ще пристъпим към втория кръг от преговори. Това заяви лидерът на БСП Корнелия Нинова по време на консултациите за съставяне на кабинет с ДБ.

„И пред вас декларираме готовност да съставим редовно правителство и парламент, който да работи“, заяви Нинова и обясни на представителите на ДБ как са протекли преговорите с останалите партии до момента.

„Благодарим за тази покана и за това, че сте се нагърбили със сложната задача в този труден за страната момент да намерите формула, около която можем да съставим правителство с третия мандат. Изказвам удовлетворение от вашия подход“, заяви от своя страна лидерът на ДБ Христо Иванов.

„Разглеждаме третия мандат като технически, конструктивен и колективен мандат. Радваме се, че стъпваме върху програмата, която изработихме заедно. И ще се включим по-активно в процеса, когато вече има излъчена кандидатура от страна на „Продължаваме Промяната“. Но нека сега да обсъдим и как изглеждат процесите до този момент“, посочи още Иванов.

Припомняме, че днес приключва първият кръг консултации по политики и програма за съставяне на правителство с третия проучвателен мандат на „БСП за България“. Следващият етап ще бъде и със структура и персонален състав. В 15:00 ч. БСП ще се срещнат и с напусналите „Има такъв народ“ (ИТН) вече независими депутати.

- реклама -