проверки

Започнаха масирани проверки на автомобилите в София за замърсяване на въздуха – ВИДЕО

МВР започна акцията срещу автомобилите-замърсители в София.

Рано сутринта служители на Столичния инспекторат, столичната Пътна полиция и Националната полиция започнаха да спират колите за проверки. Те инспектират техническата изправност на автомобилите и дали те изпускат газове над допустимите норми, които замърсяват околната среда. Проверяват се и ходовата част на камионите.

сн. БГНЕС

За пръв път в употреба влязоха новите газанализатори.

До момента газ анализаторите се използваха само в пунктовете на КАТ при първоначална регистрация на колата.

„Колегите от пътна полиция ще работят с тези анализатори, които са предоставени от столичната община и  ще мерят с тях вредните емисии в изгорелите газове. Столичния инспекторат ще проверява тежкотоварни автомобили за мръсни гуми и мръсна ходова част“, разкри Полина Асенова от инспектората.

сн. БГНЕС

„Автомобилите на нарушителите ще бъдат спирани. Пускането им отново ще става в пунктовете за регистрация след отстраняване на неизправността“, заяви Христо Петров – гл. инспектор в Пътна полиция.

Той заяви, че през миналата година има случаи на спрени от движение автомобили. Петров се надява с новите уреди за измерване на замърсяването да има по-голям ефект. Най-често замърсители са старите дизелови автомобили.

сн. БГНЕС

Съвместната акция по булевардите е една от мерките на Столична община за по-чист въздух. Проверката е безсрочна.

- реклама -