Войводиново

Започнаха да събарят незаконни къщи във Войводиново, протестите в селото продължават

Пет незаконни постройки са съборени в циганската махала на село Войводиново, съобщи кметът на Община Марица Димитър Иванов.

Багерите влязоха в ромската махала около 16.00 часа, а районът бе отцепен.

Полицейското присъствие продължава да е засилено. По-рано през деня кметът на общината издаде заповед с предварително изпълнение за събаряне на незаконните постройки. Става дума за сградите, които са опасни за живота и здравето както на живеещите в тях, така и на преминаващите.

Общо трябва да бъдат бутнати около 15 постройки

Къщата на двамата биячи също е сред незаконните постройки.

Ситуацията е привидно спокойна. В махалата и днес няма хора, останали са само кучета и котки в къщите. Утре събарянето ще продължи след 08.00 часа.

Междувременно трети ден протестите на местното население срещу циганските своеволия продължават. Пред църквата се събраха над 300 протестиращи. Очаква се протестът да е най-голям в петък, когато във Войводиново са поканени и колегите на пострадалия ефрейтор Валентин Димов, военослужещите от 68 бригада Специални сили.

Днес той бе опериран. По информация от болницата, където е настанен, състоянието му е добро и след няколко дни предстои да бъде изписан.

източник: Фокус

- реклама -