Започна вторият фестивал „Вкусът на Пловдив – Заедно“

През месец май, Пловдив се превръща в кулинарен рай! След „Етно кухня на колела“ (11-15 май), „Народен събор Пловдив“(12-13 май) и преди „Пловдив мези“ (30 май-3 юни) и предстоящия „Панаир на занаятите“ с „Фестивал на хляб и сладкиши“( 17-20 май), днес започна второто издание на кулинарния фестивал „ВКУСЪТ НА ПЛОВДИВ“, който ще продължи до 16 май под мотото „ЗАЕДНО“.

На тематичните шатри разположени на Малката главна са си дали среща повече от 30 участника – топ-готвачи на Пловдив и производители от Фермерския пазар, които всеки ден от 12.30 часа до вечерта ще правят презентации на своите умения, специалитети и майсторлък. Сред тях са шеф Росен Петров от ресторант „Хемингуей“, шеф Хари и Жени Сопаджиян от ресторант „Одеон“, шеф Александър Бърдаров от „Мемори“, шеф Стоян Рахов от „Рафи“, шеф Тони от „Южен полъх“, както и шеф-готвачите на „Ноте Ди Вино“, „Сол и пипер“, „Тракийски стан“ и други. Всички те имат помощници- ученици от ОУ „Йордан Йовков“ Пловдив, които след края на проявата ще проведат часовете по учебна практика в известните пловдивски ресторанти.

Второто издание на фестивал „ВКУСЪТ НА ПЛОВДИВ – ЗАЕДНО“ бе открито официално

Второто издание на фестивал „ВКУСЪТ НА ПЛОВДИВ – ЗАЕДНО“ бе открито официално от Кмета на Пловдив инж. Иван Тотев и Енчо Енев от Сдружение на ресторантьорите и хотелиерите „Тракия“  ,в присъствието на заместник-кметовете инж. Александър Държиков и Георги Титюков, Кмета на район „Централен“ Георги Стаменов, директорът на ОИ „Старинен Пловдив“ Йордан Илиев и инж. Гергана Кабаиванова – управител на Фондация „LocalFood.bg“.

В програмата на откриването, което се състоя пред Туристическия информационен център на Община Пловдив до Римския стадион участие взеха и танцьорите от Фолклорен ансамбъл „Тракия“ . Бяха приготвени специално два ритуални хляба с името на фестивала, от които всички присъстващ опитаха с удоволствие.

„Вкусът на Пловдив“ се организира от Сдружение на ресторантьорите и хотелиерите „Тракия“, Община Пловдив и Регионална занаятчийска камара-Пловдив. Партньори на събитието са Сдружение на професионалните готвачи, клуб „Орфей Уелнес“ и Фондация „Local Food“.

 

- реклама -