Започна ваксинацията с Moderna у нас

Започна ваксинацията с Moderna у нас. Старши акушер София Йорданова от столичния „Майчин дом” е първият медик, имунизиран с ваксината.

Вече съм много по-спокойна. Смятам, че направих най-добрия избор за себе си, сложих филтър между себе си и заразата. Нямам никакви притеснения, прекрасно се чувствам, заяви София Йорданова, главен акушер в „Майчин дом“ и първата имунизирана с ваксината на „Модерна“.

Тя сподели, че не е избрала изрично ваксината на „Модерна“ и че не дели ваксините. По думите й първо с приоритет са били ваксинирани по-възрастните й колеги – с ваксините на „Пфайзер“, а сега е дошъл нейният ред с ваксината на „Модерна“.

Ние, работещите на първа линия, видяхме колко е трудна ситуацията и взехме решението да се ваксинираме, поясни Йорданова.

100 са медицинските лица от лечебното заведение, които ще бъдат ваксинирани с “Moderna”. Общо 200 са заявилите желание да бъдат ваксинирани с новия препарат, а около 150 души вече са ваксинирани с ваксината на Pfizer/BioNTech.

В сряда у нас пристигнаха общо 2400 дози от „Moderna“, които останаха в РЗИ-София. Още 4000 дози трябва да пристигнат на 25 януари

В процес на регистрация е и ваксината на „Астра Зенека“. Индикативните количества от тази ваксина са близо 4 млн. и половина.

- реклама -