Започна се: Маските се връщат в клас

Започна се: Маските се връщат в клас. От понеделник учениците, педагозите и непедагогическия персонал във варненската IV Езикова гимназия „Фредерик Жолио-Кюри“ отново носят маски. Те са задължителни по време на учебните занятия и други училищни прояви на закрито.Целта е да бъде предотвратено разпространението на грип, тъй като училището се увеличава броят на заболелите ученици и учители. Днес учениците без маски не са връщани, уточниха от учебното заведение, съобщи БНТ.

Мярката е в изпълнение на препоръките, дадени от областната противогрипна комисия – при необходимост директорите да въведат носенето на маски с вътрешна заповед, както и да изискват в сградите да не влизат хора със симптоми на грип, да въведат по-строг режим на дезинфекция и ползване на бактерицидни лампи и забрана за струпването на хора.

В четвъртък отново ще има заседание на комисията за борба с грипа и острите респираторни заболявания, която ще вземе решения според данните за заболеваемостта във Варна и региона за текущата седмица.

- реклама -
error: Съдържанието е защитено