Путин: Русия е длъжна да се движи само напред, а руснаците да живеят по-добре (СНИМКИ)

Президентът на Русия Владимир Путин заяви, че страната трябва да се движи само напред, увеличавайки темпото на своето развитие, предава ТАСС.

„Длъжни сме да се движим само напред, постоянно увеличавайки темпото на това движение“, заяви той в посланието си пред Федералното събрание (Сената) на Русия.

Президентът предупреди, че правителството на първо място отговаря за това страната да се променя към по-добро.

„Не можеш да излъжеш хората, те чувстват лицемерието, неуважението към тях и всяка несправедливост. Тях не ги интересува бюрокрацията. За хората е важно какво е направено реално и как то ще подобри животът им, животът на семействата им и то не някога си, а веднага“, заяви той.

Путин подчерта: „Ние не трябва да повтаряме грешките от миналите десетилетия и да чакаме пришествие на комунизма, трябва да променяме ситуацията към по-добро още сега“. Той посочи, че „работата на изпълнителната власт на всички нива трябва да бъде хармонична, смислена и енергична“. „Правителството на Руската Федерация трябва да задава тона“, уверен е президентът.

Путин възложи на кабинета да предостави предложения за стимули, включително данъчни стимули, за частни инвеститори в стартиращи предприятия.

Държавният глава отбеляза, че руснаците трябва да почувстват подобрение в живота след резултатите от изпълнението на националните проекти още през 2019 година.