Мондиала Русия Москва световно футбол откриване

Започна най-големият турнир по футбол за национални отбори! Откриха Световното първенство – Русия 2018 – Снимки

От днес за един месец светът е футбол!

На стадион „Лужники“ в Москва беше открито Световното първенство по футбол – Русия 2018.

В надпреварата участват отборите на 32 страни. Ще бъдат изиграни 64 мача на 12 стадиона в 11 руски града в Европа и Азия.

Четири години тренировки, надежди и закани за отмъщения за загубени мачове – всичко приключва и започва днес!

Русия за първи път ще бъде домакин на Мондиал. Страната успя да се пребори за тази чест в надпревара с Англия и съвместните кандидатури на Испания и Португалия, и Белгия и Холандия.

Кой ще вдигне световната купа ще разберем след месец. Засега можем само да кажем, че наградният фонд на турнира е впечатляващ. Всеки национален отбор, спечелил си визите за Русия, получава по 8 млн. долара, а победителят ще се прибере с чек за 38 млн. долара.

За първи път на това първенство съдиите ще имат високотехнологичен помощник. Системата за видеоповторения ще направи дебют на световни първенства, за да гарантира пълна прозрачност на ставащото на терена!

Първият мач е между отборите на Русия и Саудитска Арабия.

Както се очакваше церемонията по откриването беше впечатляваща. Английският поп идол Роби Уилямс взриви публиката с изпълнения на любими песни. Заедно с него пя любимката на цяла Русия – оперната певица Аида Гарифулина.  Двамата изпяха Now it’s Angels, I know this one.

На терена преди него излезе бразилската футболна звезда Роналдо.

Преди това испанската легенда Икер Касияс изнесе най-ценния трофей – световната титла, и я показа на феновете.

На стадион „Лужники“ за срещата на „Сборная“ е и руският президент Владимир Путин. Преди първият съдийски сигнал той приветства всички с „добре дошли в Русия“!

Президентът на ФИФА Джани Инфантино също приветства всички на стадиона! „От днес, в продължение на един месец Русия и целия свят ще живеят с футбола. Наслаждавайте се на този най-велик момент за играта“, каза Инфантино.

С което официалната част приключи и отборите на Русия и Суадитска Арабия изслушаха националните си химни и първият мач на 21 Световно първенство по футбол започна!

- реклама -