сн. БГНЕС

Започна делото за убийството на Милен Цветков – приятелката на Кристиан – с подробности за вечерта преди катастрофата

В Софийски градски съд започна по същество делото срещу Кристиан Николов, подсъдим за смъртта на журналиста Милен Цветков. Делото, което вече е в същинската си фаза, започна с разпит на свидетели.

Два часа в съдебната зала беше разпитвана приятелката на подсъдимия – Симона Цанкова. В залата не се яви синът на депутата от ГЕРБ Лъчезар Иванов – Георги, който също беше в джипа по време на смъртоносния удар. Адвокатът му заяви, че той е в Италия, където живее от години и заради пандемията не било ясно кога ще може да се прибере в България.

Симона и Георги бяха обвинени затова, че съзнателно затаили истина относно наказателното производство срещу Кристиан.

В съдебната зала Симона разказа, че не е видяла момента на катастрофата, защото била заета да чете упътването на подаръка, който Кристиан й направил. Вечерта преди катастрофата компанията празнувала рождения ден на момичето и всички употребили алкохол. Според нея Кристиан не приемал наркотици. Твърди, че само един път преди години видяла Кристиан да пробва да пуши марихуана, но не му харесало. Преди да си легне призори не се почувствал добре и пил чай за успокоение и се намазал с паста, която поръчвал онлайн.

Симона твърди, че след удара видяла как Кристиан се опитвал да помогне на Милен Цветков. Бил си свалил обувката, за да я сложи под главата на Милен. Правил му и изкуствено дишане.

Навръх Великден 2020 година джипът, управляван от Николов, с висока скорост – 99 км/ч в градски условия, връхлетя върху автомобила на Милен Цветков, докато журналистът чака в колата си на червен светофар. Освен шофирайки с превишена скорост, 22-годишният мъж бил зад волана под влиянието на три различни вида наркотични вещества – амфетамин, тетрахидроканабинол, кокаин.

- реклама -