Христов

Започна българското участие на Игрите

С началото на масовия старт в колоезденето на шосе този следобед започна и българското участие на Олимпийските игри в Рио де Жанейро. Нашият представител в дисциплината Стефан Христов обяви, че неговата цел в изключително тежкото състезание е да успее да завърши.

144 състезатели застанаха на стартовата линия, но най-вероятно доста по-малка част от тях ще успеят да пресекат финиш линията след 241,5 километра на колоездене. Някои от участниците се оплакаха в последните дни, че трасето е твърде тежко, а фаворитите в дисциплината са британците Адам Йейтс и Крис Фрум. Шампион в Лондон преди 4 години стана казахстанецът Александър Винокуров, който обаче сложи край на професионалната си кариера и няма да защитава титлата си в Рио.

Другите българи в Рио

Най-добрият ни тенисист Григор Димитров, ще изиграе първия си мач в Рио около 18:30 ч. Съперник на хасковлията е шампионът от US Open 2014 Марин Чилич.

Джудистът ни в категория до 60 кг – Янислав Герчев ще излезе за първата си среща около 17:30 ч. Неговият съперник ще бъде уточнен по-късно, след като се изиграят първите двубои. По същото време двойката ни скул Георги Божилов и Кристиян Василев също ще стартира.

В 19:00 часа започва и състезанието по стрелба, на 10 м въздушен пистолет за мъже, където ще ни представлява Самуил Донков.

- реклама -