Запис 2 на Асен Василев и Кирил Петков: Президентът Радев с кеша – купуването на полицията и гласове

Запис 2 на Асен Василев и Кирил Петков: Президентът Радев с кеша – купуването на полицията и гласове. Сайтът „Афера“ публикува втори запис между Асен Василев, Кирил Петков и мъж, който разпознават като Алексей Петров.

Разговорът е между Асен Василев и мъжът,

като към края се включва и Кирил Петков, който към края обявява, че се присъединява и някой друг.

От записа става ясно, че и Румен Радев има „кеш“ и какво би било неговото участие в изборите. От записа става ясно още, че Асен Василев знае с колко „кеш“ разполага президентът и какво може да направи с него, като се обсъжда купуване на полицията. Това е втори запис на ПП от който става ясно, че са събирали и търсили кеш,

официални и неофициални, в торби за изборите.

Мъж: …

Асен Василев: … Да. Кирил ви разказа в общи линии. Трябва да почнем да мислим за втория мандат. А сега Бойко разбира се се опитва, дет се вика казва, министъра на културата да вземе… министър, да каже…

Мъж: Щото… Да има ръка.

Асен Василев: Да. Даже едно пръстче буквално в момента.

Мъж: Ха-ха, в момента.

Асен Василев: А, но това е… Сега, истината е, че от друга страна моят прочит. Той разбира и …, че всъщност ако някой ще разбие ГЕРБ, това няма да сме ние, това ще е президентът. Защото си представи едни нервни избори, в които президентът с кеша, който има, вдигне едни независими кандидати, които са по-лоши за разлика от евроатлантиците от ГЕРБ. Захване ги с кеш, почнат да купуват и полицията удря само на ГЕРБ купувачите, а неговите купувачи си стоят.

Мъж: Така.

Асен Василев: И тогава ние избори в Бяла Слатина посмъртно няма да спечелим, обаче президентът може и да спечели.

Кирил Петков: Бързият печели.

Асен Василев: И Бойко това го разбира и аз това му казах – ние ще вземем пет-шест-десет… Той ще вземе сто.

Мъж:….

Асен Василев: Да, аз вярвам, че нашите, нали, сигурно ще са по-големите, ма, в крайна сметка…

Мъж: … другото, да.

Асен Василев: И не, и тука контролът е много по-слаб, отколкото е в Бяла Слатина.

Мъж: Така е, така е.

Асен Василев: Ние. Той това го осъзнава, но според мен разбира се, че неговите са също…, макар че…

Мъж: … Влиза ли?

Кирил Петков: Тука е.

ПП с официална позиция за новия скандален запис: Опитват се да ни окалят

Разпространените „записи“ са пореден опит за кална кампания срещу ПП. Вместо с политически аргументи, кампанията се води с манипулирани записи и внушения през съмнителни медии. Това се казва в позиция на „Продължаваме промяната“.“Такава лъжа и внушение е употребата на имена, които отдавна служат за компрометиране при всяка ситуация.

В записите със съмнително качество се чуват накъсани фрази и изрази, удобно подбрани за създаване на определени внушения.

Показателно, че въпросните записи се разпространяват повече от година след събитията, за които се твърди, че са записани.

Намираме за много странно и съвпадението с интервюто на един от съпредседателите на ПП Асен Василев, в което той разкри плановете на ГЕРБ-ДПС за желанието на Бойко Борисов да бъде президент, а Делян Пеевски – премиер.

Подслушвани са заседания и срещи на политическа партия. Ако ДАНС и службите наистина не са замесени, очакваме и тяхната реакция.

Нямаме какво да крием – не сме откраднали пари в чували от магистрали, не зме изнудвали и рекетирали бизнеси.

Използвахме и да призовем нашите симпатизанти за подкрепа, защото само с тяхната помощ можем да се противопоставим на мръсната машина.

Чуваме техните притеснения да застанат с лицата си, за да не станат и те обект на атаки.“

- реклама -
error: Съдържанието е защитено