полиция, претъсване, бутилки, запалителна течност
Снимка: БГНЕС

Запалителна течност е открита в част от бутилките, иззети на протеста

В част от бутилките, които бяха открити от полицията в района на протеста в София, е имало прозрачна запалителна течност.

Това съобщиха от МВР.

При полицейски обход и проверка на пространството около пл. „Независимост“ тази сутрин, бяха намерени множество укрити предмети, сред тях – бутилки и 5-литрова туба с течност.

Назначената и изготвена експертна справка сочи наличие на запалителна течност (прозрачна на цвят) в част от бутилките, съдържанието на тубата е полиуретан, има и бутилки с черна и червена боя.

Снимка: БГНЕС

Преди обяд на изградените филтровъчни пунктове бяха задържани и отведени в столичното Първо РУ петима мъже и една жена.

При проверката у един от тях – 39-годишен мъж, бяха открити два водни пистолета и пепър спрей. След постъпили от вчера множество сигнали, че контейнерите на водните пистолети може да бъдат напълнени с потенциално опасни течности, е взето решение да не се допуска внасянето им в зоната на протеста.

От 24-годишен мъж са иззети противогаз и нож, а от чантата на 41-годишна жена – нож. Мъж без документи за самоличност и двама, обявени за издирване, също са отведени в полицейското управление. Там е изяснено, че издирваните са за установяване на адрес.

Снимка: БГНЕС

След съставяне на съответните актове за установените нарушения, шестимата са освободени.

- реклама -