Запалиха светлините на коледната елха в София! – СНИМКИ, ВИДЕО

Точно в 19 часа бяха запалени светлините на коледната елха в София. Живото дърво се намира пред НДК, който беше озарен от пищна заря. С това беше поставено началото на запалването на празничните светлини в столицата, които поетапно ще бъдат включени, за да създадат празнично настроение на хората в града.

 

Запалването на шарените лампички на елхата беше предшествано от музикална програма, в която за дошлите в студения петъчен ден пяха Тончо Токмакчиев, Еделина Кънева, Камелия Тодорова, за публиката танцуваха възпитаници на 144-то училище „Народни будители”, а дядо Коледа раздаде много подаръци на децата, които се включиха в различни инициативи.

 

„Преди няколко години засадихме това дърво. За мен е важно, защото то символизира зелена София. Да си пожелаем да донесе много здраве и бог да пази града ни”, каза кметът Йорданка Фандъкова, която присъства на запалването на светлините на коледното дърво.

На въпрос дали тази година ще има повече празнична украса в сравнение с миналата година, Фандъкова каза, че тази година са осветени нови пространства и това се реализира и с подкрепата на бизнеса.

„Градът ни е прекрасен, но най-голямото богатство на града, това са хората със своите усмивки и своите надежди”, добави още градоначалникът.

Фандъкова каза още, че до края на годината ще се проведат много празнични събития. Едно от тях е ретротрамваят, който започна да се движи по-рано днес. На 15 декември между 11:00 – 13:00 ч. той ще се превърне в арт ателие, в което всеки пътуващ ще може да украси коледни играчки. Работилницата ще се пренесе в шатра, разположена пред Street Chefs, на ъгъла на ул. „Ангел Кънчев” с ул. „Парчевич“. Там ще има забавно Коледно парти с много музика и изненади.

Новата 2019 година за поредна път ще бъде посрещната със зрелищен концерт на пл. „Александър I”.

 

 

 

- реклама -