Тереза Мей Великобритания Обединено кралство тероризъм

Заместникът на Тереза Мей подаде оставка

Деймиън Грийн – ръководител на канцеларията на британското правителство и заместник на премиера Тереза Мей подаде оставка заради течащото срещу него в момента разследване на непристойно поведение и притежание на „екстремно“ порнографско съдържание през 2008 година на компютъра му в Камарата на общините. Той поднесе и извиненията си към журналистката от „Таймс“ Кейт Малтбай, която миналия месец го в сексуален тормоз, макар и да не призна за действията си.

„Ясно ми е, че трябваше да бъда по-конкретен в медийните си изявления относно разговорите на полицията с адвокатите ми през 2008 година относно порнографията на компютрите ми и повторното им свързване с мен през 2013. Извинявам се, че изказванията ми бяха подвеждащи. Неоправданите ми и дълбоко нараняващи обвинения, бяха неприятни както за мен, така и за семейството ми, но е правилно те да бъдат разследвани от полицията“

По-рано Грийн бе направил две публични изявления във връзка с повдигнатите срещу него обвинения, на 4 и 11 ноември, които днес Тереза Мей прие като неточни и подвеждащи.

„Това нарушава седем принципа на публичния живот, както и нарушаване на министерския кодекс“, обяви Мей в писмото си, с което прие оставката на Грийн. В него тя благодари на Грийн за добрата съвместна работа и заяви, че „с тъга се принуждава да поиска оставката му“.

- реклама -