Зам.-шефът на Съюза на погребалните фирми с разкрития за задържания траурен агент

Зам.-шефът на Съюза на погребалните фирми Стоян Макреев разкри подробности за задържания траурен агент, обвинен в незаконни погребения в ефира на „Здравей, България“.,

По думите му откритите масови гробове се намират вътре в гробищния парк, а не извън него.

„На 23 май го видях за последно към 11.00 ч. на гробищата с още една жена, която приличаше на бездомна, и с така наречения шеф на Криминалната полиция. Съмнително е какво правеха тримата заедно”, поясни той.

И обясни, че от години се носят легенди за Георги Енев.

„За този човек повече от 20 години се носи легенди как „коли и беси“ в Банкя, как само той има право да определя гробните места. Във фирмата ми имам място за съхранение на покойници – хладилни камери. Там той оставяше тела на починали по 3-4 месеца. Последният път, когато дойде да остави покойник, наредих на персонала да му натоварят останалите тела и да му се дадат смъртните актове”, разказа още Макреев. И допълни, че самият той не е имал контакт с близките на покойниците.

Макреев поясни и как може да се провери дали даден човек е кремиран.

„Всеки може с номера на смъртния акт и ЕГН-то на починалия да се допита до трите крематориума у нас дали има кремирани тленни останки. А, ако искате да проверите дали ваш близък е погребан, може да направите справка във всеки един гробищен парк”, каза още зам.-шефът на Съюза на погребалните фирми.

- реклама -