Екатерина Захариева: Няма нужда от промяна в антикорупционния закон

„На българина му омръзна да има постоянно нов орган за борба с корупцията. БСП иска да го назначава президента, но ако беше предишният президент?“ Това попита вицепремиерът и външен министър Екатерина Захариева в сутрешния блок на БТВ.

Захариева е категорична, че Законът е драконовски, най-тежкия в ЕС.

Тя подчерта съвпадението между предложението на Корнелия Нинова за нов закон за КОНПИ, каквото е отправил и президентът. „От ГЕРБ нито е имало бранене на статуквото, нито обвиняване на медиите“, категорична е Захариева.

„Румен Радев може би малко избърза с провеждането на КСНС.“

Това каза зам.-шефът на парламента Емил Христов в сутрешния блок на БНТ. „Един депутат от БСП каза, че президентът го организира, защото г-жа Нинова била казала. Не бих казал, че е бил поръчка, но имаше странни съвпадения между предложенията на Нинова и Радев.“

Прави впечатление, че още формулирането на темата „високите етажи на властта“, води към ГЕРБ. Колегите от другите политически партии също не бяха съгласни с изводите на президента. Имаше и други участници, не само политици, разказа още той.

„Ако Румен Радев не се чувства част от властта, а от опозицията – това е негово виждане. В унисон Радев и Нинова предложиха да се приеме нов закон за КПКОНПИ, никой не ги подкрепи“, каза още Христов.

- реклама -