Зам.-кметът по транспорта на София Евгени Крусев подаде оставка

Евгени Крусев

Зам.-кметът по транспорта на София Евгени Крусев подаде оставка заради ремонта на улица „Граф Игнатиев“. Това обяви преди минути самият Крусев на извънреден брифинг в общината. Вчера Крусев е получил призовка от прокуратурата в качеството си на обвиняем заради ремонта.

„Вчера късно следобeд получих призовка от прокуратурата във връзка с проверката на ремонта на ул. „Граф Игнатиев“. Призован съм в качеството си на обвиняем. Считам, че най-отговорната и мъжка позиция в случая е да си подам оставката, за да може разследващите да си свършат изцяло работата“, обясни Крусев.

„Категорично мога да заявя, че ще си защитя името. Точно това е целта на действието ми в момента“, допълни той.

„Оказваме пълно съдействие на всички разследващи органи, които се занимават с ремонта на ул. „Граф Игнатиев“. Изпратили сме цялата документация, която е изискана. Ще продължим да оказваме пълно съдействие“, каза още Крусев.

„В качеството си на възложител на процедурата нося отговорност и ще продължа да я
нося и в хода на проверката на прокуратурата. Ако съм бил подведен от проектант или друг участник в целия процес по направата на проекта, се надявам прокуратурата да го установи“, добави той.

Евгени Крусев зае поста зам.кмет по транспорта през лятото на 2016 г., след като предшественикът му Любомир Кръстев подаде оставка заради скандал около обществена поръчка за ремонти на спирки на градския транспорт.