заложник

Заложническа криза в Германия: Африкански бежанец държи дете за заложник

Бежанец от Африка, за който се твърди, че е от ганайски произход, е взел малко момиче за заложница в германския град Визмар в местен център за чужденци. Това съобщиха от градското полицейско управление. Според последната информация момиченцето може да е собственото дете на мъжа, което той използва като средство за упражняване на натиск върху властите, за да го оставят в Германия.

Съобщава се, че мъжът е невъоръжен.

Полицията е отцепила сградата и в момента води преговори с мъжа. Всички служители в Службата за управление на чужденците са напуснали сградата, според шефа на местната администрация Кирстен Вайс. Състоянието на детето се наблюдава от лекар по всяко време. Предполагаемият му родител се опитва да убеди властите да направят тест за бащинство, който по същество би го спасил да бъде изгонен от Германия.

Страната е изправена пред голям наплив от мигранти и търсещи убежище от Близкия изток, откакто канцлерката Ангела Меркел обяви политика на „отворени врати“ през 2015 г. Някои политици и активисти твърдят, че това е довело до скок в броя на престъпленията в държавата.

- реклама -