колело

Заловиха тримата младежи, които пребиха момче в София и му откраднаха колелото

Маскираните, които пребиха момче в София, за да му открадната колелото се оказаха почти негови връстници.

Велосипедът на 14-годишния Ивайло бе отмъкнат в четвъртък в Северния парк, когато бе нападнат и пребит с палки и ритници.

Трима младежи са задържани за побоя и кражбата.

Това съобщи бащата на Ивайлов във Фейсбук с благодарности към полицаите от 9 районно управление. По-късно информацията бе потвърдена и от МВР.

Престъплението е планирано и извършено от момчета на 14, 16 и 17 г., едно от които е познато на Ивайло. Точно то го примамило до Северния парк, където чакали другите двама, които го нападнали, пребили го с метални тръби и избягали с колелото му.

„Благодарим на Господ, че детето ни е живо. Вярваме, че силната му воля ще помогне да преодолее стреса от случилото се и ще продължи да е все така добър, всеотдаен и успешен във всяко негово начинание. Скъпи родители, нека този инцидент, който завърши с щастлив край, ни накара да се замислим как възпитаваме децата си и какво ще оставим след себе си. Добрият пример на всеки от нас, вярата, разбирането, вниманието и подкрепата, която оказваме на нашите деца ще помогнат да изградим по-добро бъдеще. Поощрявайте децата си да вършат добро, да споделят, да не се страхуват, да следват мечтите си и да не се предават пред трудностите, с които ще се сблъскат„, пише Иван Карджов.

По случая е образувано досъдебно производство по чл. 198 от НК. След доклад на материалите в Софийската районна прокуратура на 16-годишия и на 17-годишния, които са криминално проявени за кражби, са повдигнати обвинения и мерките им за неотклонение са удължени до 72 часа. 14-годишният е разпитан в качеството на свидетел и освободен.

- реклама -