Берлин камион убиец пазар убити ранени шофьор

Заловиха шофьора на камиона убиец в Берлин

Шофьорът, който уби най-малко 9 души и рани над 50, след като се вряза с камион в коледния базар в Берлин, е арестуван. Това съобщава BBC.

Очевидци на трагичния инцидент разказват, че шофьорът не е направил никакъв опит да спре, помитайки сергии и хора. Не се знае още дали той е връхлетял нарочно в Коледния базар, дали е бил пиян и какви са причините за неговите действия. Все още не е изключена хипотезата за терористичен акт.  Берлин камион убиец пазар убити ранени шофьор

 

Камионът е с полска регистрация. Полицията се е свързала с полските власти за изясняване на ситуацията. Властите призоваха хората да останат по домовете си.

От полицията съобщиха, че няма индикации за други „опасни ситуации“ около мястото на трагедията.

Берлин

Меркел скърби

Германският канцлер Ангела Меркел заяви, че е в траур заради смъртта на хората, пометени от камиона на Коледния базар в Берлин. „Скърбим и се надяваме, че многобройните ранени ще могат да получат помощ“, каза говорителят на президента в социалната мрежа „Туитър“ във връзка с „ужасяващите новини“ от Берлин.

Ситуацията е под контрол

Берлинският кмет Михаел Мюлер (ГСДП) увери, че ситуацията в столицата на ФРГ остава под контрол след предполагаемото нападение на една от най-оживените и популярни улици в града.Берлин камион убиец пазар убити ранени шофьор
Това, което виждаме тук, е драматично„, заяви Мюлер след инцидента. Той призна, че е бил шокиран от новината и от съобщението за най-малко деветима загинали. Той изказа съболезнования на близките и семействата на жертвите и пострадалите.

- реклама -