Заловиха хероин за 16 милиона лева на „Капитан Андреево“

Заловиха хероин за 16 милиона лева на „Капитан Андреево“. Над 400 кг наркотици са намерени в камион, превозвал матраци. По метода „анализ на риска“ превозното средство е селектирано за щателна митническа проверка, включително с рентгенова апаратура, при която са констатирани подозрителни плътности в превозвания товар.

При последвалата физическа проверка във всички 156 спални матраци, между горния дунапрен и металните им пружини, са открити 618 полиетиленови пакети с лентова форма, съдържащи

бежово прахообразно вещество, реагирало при полеви тест на хероин.

Общото тегло на задържания наркотик е 402,720 кг.

На специален брифинг за случая финансовият служебен министър Людмила Петкова коментира, че успехът е резултат от координация между МВР и МФ.

Вътрешният министър Калин Стоянов посочи, че вече са стартирали

засилени проверки от ГДБОП, Агенция „Митници” и НАП,

които в момента се изпълняват на два гранични пункта. „Планът е отворен и във всеки един момент проверяващите екипи могат да бъдат преразпределени в други пунктове на страната”, допълни той. Стоянов заяви, че за това количество хероин няма постъпила информация от партньорски служби.

„Работено е на принципа „анализ на риска”. За да анализираш и отсееш такъв камион и такъв товар, следва да имаш много опит и усещане да прецениш шофьора, това което вози и маршрута”, обясни министърът на вътрешните работи.

Още по темата:

- реклама -