Заловен е четвърти заподозрян за атентата в Барселона

Четвърти човек е арестуван във връзка с вчерашните атентати в каталунския град Барселона и намиращия се наблизо град Камбрилс, при които загинаха 14 човека, а над 100 бяха ранени.

От четиримата арестувани във връзка с нападенията в Каталуния трима са от Мароко и един е от Испания, съобщи полицията, цитирана от Ройтерс.

„Четвърти човек е задържан във връзка със събитията, които се случиха през последните няколко часа в Камбрилс и Барселона“, заявиха от полицията в Каталуния.

На 17 август на туристическата улица „Рамбла“ в Барселона бус се вряза в тълпа пешеходци. В резултат на нападението загинаха 13 души и над 100 бяха ранени. Пострадали са граждани от 28 националности, сред тях има французи, китайци, руснаци и др. Сред ранените няма българи.

Отговорност за нападението пое терористичната организация „Ислямска държава“.

Тази нощ испанската полиция ликвидира в Камбрилс четирима терористи и рани пети, който по-късно почина от раните си. Бойците са подготвяли атентат сходен на този в Барселона. При инцидента в градчето, разположено в южната част на Каталуния, бяха ранени седем души, включително един полицай. Днес испанската преса съобщи, че единият от ранените е починал. Така общият брой на жертвите на терористите достигна 14.

Правоохранителните органи съобщиха, че атентатите са организирани от терористична клетка, наброяваща 12 души.

- реклама -