Заливат ли опасни продукти магазините

Заливат ли опасни продукти магазините.

Хранителни продукти с изтекъл срок на годност – в магазините в страната. Това откриват контролните органи по време на съвместните проверки, възложени от правителството, за цените и качеството на продуктите, които купуваме.

Само за два месеца от пазара са изтеглени за унищожаване около 6 тона храни, които не отговарят на изискванията за безопасност. Сред тях немалка част са и продукти, които се продават, след като срокът им на годност е изтекъл, информира NOVA.

Почти всеки ден контролните органи констатират продажба на храни с изтекъл срок на годност. Средно месечно за унищожаване се насочват между 3 и 5 тона храни, които не отговарят на изискванията за безопасност. Само през последната седмица в търговската мрежа са открити над 300 кг храни без етикети, без документи за произход или извън срок на годност, а други 235 кг са унищожени.

При последните проверки бяха открити кренвирши, салам, моцарела и кисело мляко с изтекъл срок на годност.

Сред най-честите сигнали, които достигат до Агенцията по храните, са за лоши вкусови качества, изтекъл срок на годност или наличието на чуждо тяло в продукта.Заливат ли опасни продукти пазара и как да се разпознаят старите храни на щанда? Отговорите на тези въпроси – гледайте във видеото.

- реклама -
error: Съдържанието е защитено