Закуска: Мързелив тутманик със сиренце, без месене

Предлагаме ви една изключително лесна рецепта, която може да похапвате не само за закуска, но и по всяко време – мързелив тутманик.

Става дума за тутманик с кисело мляко, без месене, а става вкусен и пухкав. Няма втасване, всичко от което се нуждаете, е следното:

Продукти:

брашно – 500 г
яйца – 4 бр. (едното е за намазване)
олио – 200 мл
сирене – 200 г
кисело мляко – 200 г
сода – 1 ч.л.

Може да поръсите с чубрица, сусам или пък в сместа да добавите и кашкавал. Всичко зависи от вкуса и предпочитанията ви.

Начин на приготвяне:

Добавяте содата към киселото мляко и оставяте да шупне. Разбивате яйцата.

Към тях се добавят млякото със содата, олиото, натрошеното сирене (чубрица ако искате) и пресятото брашно.

Може да добавите още саламче или кашкавал, както предпочитате.

Разбърквате добре сместа.

Разстилате я в намазнена тавичка и заглаждате отгоре, може и с ръка. Може да намажете с жълтък и да поръсите със сусам.

Печете на около 180 градуса за около 25-30 минутки, докато се зачерви отгоре, като същевременно пробвате с клечка за зъби дали тестото е изпечено. Това е. Приятен апетит.

 

- реклама -