Закуска: Бабини добруджанки за минути (Рецептата)

Закуската е важна за организма на човека. Освен това, ситият е усмихнат и благ.

За вкусно начало на деня се поглезете с тези добружанки, които се топят в устата.

Необходими продукти
яйца – 3 бр.
брашно – 300/400 г
сирене – 300 г
сода бикарбонат
кисело мляко – 1/2 кофичка
олио – 1/2 ч.ч.
жълтък – за намазване

Начин на приготвяне

В купичка си смесваме млякото и содата и оставаме настрани.

В друга по-голяма си разбиваме яйцата, добавяме сиренето, а след това млякото и олиото.
След това започваме да добавяме и брашно, като количеството му може да е повече или по-малко от отбелязаното.

Слагаме толкова, че сместа да не е течна, но да не е и съвсем суха.Загряваме фурната на 180°C и в тавичка си слагаме хартия за печене.

Взимаме от сместа за сиренките с лъжица и слагаме върху тавичката във формички, каквито си пожелаем. Намазваме с жълтък и печем добруджанките около половин час до златисто.

- реклама -